Babytillbehören för nyblivna föräldrar

Den allra första tiden som förälder är mycket omtumlande, särskilt om det handlar om det första barnet. Helt plötsligt måste livet anpassas till en ny familjemedlem som kräver uppmärksamhet under större delen av dygnet. Ingen är nog helt förberedd på rollen som förälder, men det är ändå bra att förbereda sig så gott det går. Ett sätt att göra sig beredd är att inhandla saker som antingen underlättar den första tiden med den lille, eller som helt enkelt är ett måste för att allt ska fungera. Det är dessutom inte alla tillbehör som är så säkra att använda. Men, vad behöver du då? Det ska vi titta på nedan, så häng med!

[IMAGE=e9NbtgdMMpaR.jpg]

Först och främst ska er lilla nyfödda antingen ligga, sitta eller bäras runt. Det här innebär att inköpen främst bör fokuseras på just detta. Ett av de allra första inköpen (förutom den traditionella spjälsängen) brukar handla om någon form av barnvagn. En sådan beställs vanligen innan födseln, eftersom leveranstiderna ibland kan vara långa. Första varianten som köps är en så kallad liggvagn, som måste fungera väl eftersom bebisen spenderar mycket tid här i början. I en sådan vagn används en hårdlift som i princip blir en sorts säng för den lille. Hårdliften har handtag som gör att man lätt kan bära runt på den (inklusive barnet).

[IMAGE=cuVs8sfN8Y6X.jpg]

Det går naturligtvis att köpa mängder med tillbehör till barnvagnen, men viktigast av allt är att skaffa en åkpåse som håller junior varm när ni är ute. Tänk i övrigt efter vilka tillbehör ni verkligen behöver; det blir snabbt mycket pengar när man köper barnvagn – särskilt om det ska vara en trendig variant. Var också noga med att provköra barnvagnen ordentligt så att den känns ok att manövrera och leva med. Har ni bil är det viktigt att mäta så att den får plats!

[IMAGE=dTY3iEftT8CU.jpg]

Andra saker att förbereda sig med är exempelvis ett skötbord. Det här placeras med fördel i ett badrum, eftersom man behöver närhet till rinnande vatten med tanke på blöjbyten med mera. Ett “startkit” med kläder är också vettigt att införskaffa så att det finns redan från början. Glöm dessutom inte bort det ultimata tröstverktyget: nappen! Komplettera inköpslistan med ett gosedjur eller två samt en snuttefilt, trots att sådant säkert kommer som presenter från släkt och bekanta.

När den lille kommit till världen blir det jätteroligt att köpa alla möjliga prylar, både till barnrummet och i praktiskt syfte. Roliga kläder och saker med tryck är extra skojiga – och det är självklart kul att fira att den nya familjemedlemmen kommit till världen på olika sätt. Varför exempelvis inte satsa på pennor med tryck, där nytillskottets namn får ta plats? En populär sak att ha som minne är “fotavtryck” som görs i lera. Många gör nya fotavtryck med jämna mellanrum som en rolig jämförelse, där det går att följa hur barnets fötter växer.