Klä bebisen rätt i vinter

En av de vanligaste frågorna som föräldrar har är hur man ska klä sin bebis rätt. Då talar vi inte om hur man ska klä sitt barn inför festen eller i hemmet en ledig söndag, utan hur man ska klä bebisen när det är vinter och kyla. I Sverige kan temperaturen bli väldigt låg och trots många nyhetssajter och familjetidningar som man har hämtat inspiration från känns det ändå omöjligt att välja rätt plagg. Känner du igen dig? Ingen fara. Här reder vi ut hur du bör klä din bebis när det är snö utanför dörren, men ni ändå måste/vill ut för en skön promenad.

Det bästa som har hänt barnvärlden är troligtvis den så kallade lager-på-lager tekniken. Denna går ut på att man jobbar med flera olika lager av kläder, för att på ett enkelt och smidigt sätt hålla barnet varmt, samtidigt som man enkelt kan reglera genom att ta bort eller lägga till plagg. När du ska ut med din bebis i vinter kan det vara bra att använda sig av en långärmad bomullströja närmast kroppen kombinerat med ett par byxor och strumpor. Ovanpå den långärmade tröjan kan du sedan tillsätta en liten kofta för att sedan avsluta med en fodrad och bra vinteroverall. Se till att vinteroverallen har både vantar och “skor” som du kan fälla över för att förhindra att fingrar och fötter blir kalla.

I vagnen bäddar du enklast med en fårfäll och en åkpåse eller en filt. Se till att barnet har en varm mössa på sig som går ordentligt ner över öronen. Känn efter med jämna mellanrum i nacken på din bebis för att säkerställa att kroppstemperaturen inte blir för hög eller för låg och ha alltid med dig en extra filt som du kan lägga på om det skulle behövas.