Måla och inred barnrummet pedagogiskt

När du ska göra iordning ett barnrum är det självklart viktigt att du prioriterar saker som säkerhet och hygien. En robust spjälsäng, en användarvänlig babymonitor och en fin nattlampa är några exempel på saker som kan vara bra att införskaffa. Vid sidan av allt detta är det också viktigt att du gör rummet fräscht och trevligt att vistas i, och när det kommer till de yngsta familjemedlemmarnas rum är det extra roligt att vara kreativ.

Med fina färger och mönster på väggarna gör du barnrummet inte bara gulligt, du kan också göra det pedagogiskt. Redan i spädbarnsåldern börjar små barn lära sig att urskilja färger och former, och allteftersom de blir äldre kan rummets inredning hjälpa dem börja uttala och lära sig de första orden. Bor du i huvudstaden kan du anlita en målare i Stockholm som garanterat kommer göra ett snyggt och proffsigt jobb, och till och med komma med bra idéer och förslag om du känner att du kört fast.

Dekorera för framtiden

Små barn tycker ofta om klara färger och därför kan det vara smart att måla väggarna i olika kulörer, exempelvis blått och grönt med detaljer i gult eller rosa. Det är också snyggt med färgblockerande bårder som antingen löper alldeles under taket eller i mitten av väggen, exempelvis en röd linje som löper utmed pastellfärgade väggar. Kombinera gärna med en eller flera fina tapeter som föreställer djur och natur, eller spika upp roliga träfigurer runtom i rummet.

Barn växer dock mycket fort, och innan du vet av det har de kommit upp i en ålder där de inte längre tycker att det är så kul att bo i ett polkagrisfärgat rum. Vill du undvika att göra om allt från början kan du istället satsa på en enda vacker färg och sätta upp affischer eller dekaler på väggarna som du sedan kan byta ut allteftersom. Prata gärna med barnen och låt dem uttrycka vad de gillar, snarare än att överraska dem med färger och motiv som de kanske inte alls är så intresserade av. Det är alltid kul för barn att få skapa och få uttrycka sin vilja, och var kan vara en bättre plats för det än barnrummet?