Rätt tillbehör till bebisen

Sitter du och googlar och läser listor på vad man ska ha med sig i förlossningsväskan? Du är inte ensam! Varje dag söker föräldrar information om vad man bör ha med sig. Är det första gången som man ska föda kan det kännas extra svårt och listorna på nätet gör det inte alltid enklare heller. Orsaken till detta? De är milslånga!

Ett vanligt misstag är alltså att man packar med sig alldeles för mycket saker i sin förlossningsväska, precis på samma sätt som det är vanligt att man köper hem alldeles för mycket saker till bebisen i hemmet. Det finns otaliga föräldratidningar på nätet som rekommenderar både det ena och det andra, men vad är det egentligen som är viktigast och vad är det som man faktiskt kommer att ha användning för? I denna text kommer du att få läsa om de saker som är av störst vikt att du packar ner. Vill du sedan slänga i några extra prylar är det naturligtvis upp till dig själv.

Viktigaste baby tillbehören i förlossningsväskan

Med hjälp av denna lista kommer det att bli enklare för dig att packa förlossningsväskan rätt och inte till bristningsgränsen. Du kommer vilja ha snabb tillgång till de olika tillbehören och slippa rota runt när du är i behov av något väldigt snabbt.

  • Satsa på att ta med cirka 2-3 ombyten till din bebis. Välj mjuka och behagliga kläder som är tillverkade för nyfödd och undvik hårda och stela material. Tvätta upp kläderna med oparfymerat tvättmedel innan du packar ner dem.
  • Blöjor finns förvisso på förlossningsavdelningen, men det är rekommenderat att du tar med dig några själv också. Välj den minsta storlek som går att hitta av valfritt märke. Libero och Pampers är två uteslutande favoriter.
  • För en liten bebis som har legat i den varma magen kan det vara väldigt kallt när man kommer ut, även med kläder på. Se därför till att ta med dig en behaglig filt i bomull som du kan svepa om när det behövs. Babyfilten kommer du ha användning för i hemmet också, så se det inte som något onödigt inköp.
  • Även mössa brukar delas ut på sjukhusen, men ta med dig din egen till din lilla bebis. Satsa på en svalare mössa om det är varmt och en varmare om förlossningen äger rum under höst eller vinter. Glöm inte att även ta med ett eller två par strumpor.
  • Ytterkläder behöver du också packa med och naturligtvis ska dessa vara anpassade efter vädret.
  • Vad gäller när det kommer till napp? För många är nappen något som redan packats ner i förlossningsväskan, medan andra väntar med napp till att amningen kommit igång ordentligt. Gör det som passar dig bäst.