Arrangera bästa barnkalaset

Att få arrangera kalas för sitt barn är en målbild många föräldrar har när de väntar barnet. Även fast barnet fortfarande räknas som bebis när de fyller ett är det roligt att arrangera ett barnkalas ändå. Barnet kanske inte kommer att minnas det, men det kommer garanterat barnets föräldraroch gästerna. I det här inlägget får du tips på hur du arrangerar det bästa barnkalaset.

Inbjudningar och önskelista

För att de ni vill ska komma på barnets kalas ska ha möjlighet att göra det krävs det framförhållning. När ni satt datum på när kalaset ska ske är det hög tid att skicka ut inbjudningar. Ni kan skicka ut inbjudningar via sms, men det kan också vara roligt att pyssla ihop egna inbjudningar eller köpa inbjudningar. Om barnet är tillräckligt stort kan ni även skicka med en önskelista med inbjudningarna. Det blir lättare för gästerna att köpa presenter om får koll på vad barnet skulle uppskatta att få.

Pynt

När det bestämda datumet börjar att närma sig är det många som helt har hunnit glömma bort att pynta hemmet eller lokalen. Därför är det bra om ni redan i planeringen bestämmer om ni vill ha pynt och i vilket tema det ska gå. Det går att köpa pynt till kalas i fysiska butiker, men också i de som finns online. Ett exempel på det är Partytajm som har både prylar och dekorationer som kan göra att barnkalaset får den där extra guldkanten.

Fika eller mat?

Att bjuda på en tårta är en typisk grej för just barnkalas. Det är roligt för barnet att blåsa ut ljus eller kolla på tomteblossen som du placerat i tårtan. Förutom tårta är det vanligt att man på barnkalas bjuder på olika sorters fika. Bullar, kakor och glass är några exempel på det. Sedan är det vanligt med saft till barnen och kaffe till de vuxna.

Men det går också bra att servera mat på ett barnkalas. Korv med bröd är nästan alltid uppskattat bland barn och det mättar hungriga magar så de får mer energi att leka vidare på kalaset. Tänk bara på att en del barn och andra gäster kan vara allergiska eller ha särskilda dieter. Därför kan du be dem meddela eventuella allergier när de osar till födelsedagsfesten.

Aktiviteter

Att ha någon form av aktivitet på ett barnkalas är något som uppskattas av barnen. De får både stimulans och minnen för livet, särskilt de större barnen på kalaset. Det finns många olika sorters lekar ni kan göra. Några klassiska lekar på barnkalas är hela havet stormar, kurragömma och charader. En annan klassisk aktivitet på barnkalas är fiskdammen. Då får barnen slänga över ett fiskespö över ett skynke du satt upp där du som står bakom fäster en påse med godis som barnet får. Ett annat alternativ på detta är skattjakt. Då får barnen leta efter en skatt du lagt ut. Skatten brukar många gånger bestå av godis som barnen får dela på. Ett annat enkelt sätt för att barnen ska roa sig är att ha ett disco.