Flytta med en bebis

Att flytta är spännande och roligt men det är mycket som ska göras inför en flytt, speciellt om du nyligen fått barn. Det är en helt annan grej att flytta med en bebis än att flytta själv. En bebis kräver mycket tid och att då rådda allt med en flytt kan bli jobbigt. Det är en bra idé att anlita flytthjälp för att underlätta flytten och göra processen lite smidigare. Tänk på att anlita en trovärdig flyttfirma som erbjuder dig kvalitativ flytthjälp. Det kan vara bra att du beställer ett helt paket där allt från flyttstädning till packning ingår. Då kan du lägga allt ditt fokus på bebisen. Det går såklart också att endast boka hjälp med att transportera bohaget till den nya bostaden men där du själv står för resten av arbetet. Sätt dig ner och fundera noggrant igenom hur mycket tid du har och hur lång tid det kommer ta att genomföra alla moment i flytten.

Planera flytten i god tid

Det är mycket att tänka på inför en flytt till en ny bostad. Det är viktigt att du i god tid innan det är dags sätter dig ner och planerar varje moment i flytten och uppskattar hur lång tid varje del kommer att ta. Om du inte planerar riskerar du att hamna i en väldigt stressig situation. Det är extra viktigt att planera när du har en bebis. Eftersom bebisar är oberäkneliga kanske du helt plötsligt inte har tid att flyttpacka eller måste göra det med en skrikande bebis på armen. Har du då tagit tidsmarginaler på varje moment slipper du känna stress och press. Att känna dig stressad och pressad kommer inte att gynna någon, varken dig eller din bebis. Var inte rädd för att be om hjälp av vänner och bekanta, någon kanske kan gå en promenad med bebisen medan du packar eller hjälpa dig att packa.

Barn påverkas olika av en flytt

När du flyttar med en bebis kommer den inte alls påverkas av flytten som större barn kan göra. Därför kan det vara en fördel att flytta under bebistiden. Flyttar du med större barn är det bra att du förbereder barnet i god tid för att få en lyckad flytt. För barn som fortfarande går i förskolan kan det ta upp till någon veckan innan de anpassat sig. Äldre barn som går i skolan brukar behöva hitta sitt sammanhang innan flytten känns bra. Men barn anpassar sig relativt snabbt, speciellt barn i förskoleåldern.