Barnvagn

Av alla de babytillbehör som man kommer behöva köpa in så är vagnen troligtvis det som föräldrar lägger allra störst vikt på. Att välja rätt vagn kan kännas som ett mycket stort beslut och det är inte ovanligt att man läser igenom ett tiotal “bäst-i-test” för att se vad andra föräldrar och experter rekommenderar. Vagnen kommer du att ha användning för dagligen och under en väldigt lång period och därför kan det vara bra att tänka efter lite innan man väljer. Ha is i magen och börja titta på vagn i bra tid. På så sätt har du möjlighet att testa olika vagnar och titta på olika funktioner i lugn och ro.

Marknaden för barnvagnar är enorm. Vi menar det, den är enorm! Det finns så otroligt många alternativ att välja mellan och den ena anses alltid bättre än den andra. Din bebis kommer att behöva ha en vagn för att ni ska kunna röra er ute på ett smidigt och bekvämt sätt, men vad ska man då välja och vilken vagn är bäst?

Så ska du tänka

Det finns många saker att tänka på innan du köper hem en vagn. En vagn är oftast ett mycket dyrt inköp, speciellt om man vill köpa en helt ny från butiken och inte väljer ett begagnat alternativ. Uteslut dock inte begagnade vagnar för fort. Många är fortfarande i nyskick och kostar tusenlappar mindre än nya alternativ.

Fundera på vad du vill få ut av din vagn och hur det ser ut i området där du bor. Många föredrar att ha svängbara hjul, så att man slipper lyfta vagnen inför varje sväng och kurva. Andra vill ha fasta hjul för att detta gör det lättare att köra på ojämn mark eller när det är snö på marken. Det finns vagnar där du får med olika delar till ett och samma chassi, t.ex. att du får med både en liggdel som du använder när barnet är litet och en sittdel som du kopplar på när barnet har blivit större.

Märket på barnvagnen är väldigt viktigt för vissa och andra kan inte bry sig mindre. Lägg inte för stort fokus på vilket varumärke det är, utan titta istället på kvalitet, säkerhet, smidighet och andra funktioner som du kan ha nytta av.