Kläder till nyfödd

En av de viktigaste sakerna att ha med i sin förlossningsväska är kläder till den nyfödda. Små barn har svårt att reglera sin kroppstemperatur och därför är det viktigt att du väljer kläder som är anpassade till temperaturen som råder vid tillfället för förlossningen. Många börjar packa i bb-väskan redan långt innan man är beräknad, vilket är en väldigt bra idé. På så sätt kan man vara säker på att den är klar när det väl är dags att åka in.

sjukhuset kommer man att få tillgång till väldigt mycket saker, som t.ex. blöjor och en liten mössa till barnet, men just kläder kommer du att behöva ta med själv. Satsa på bodys och mjuka plagg för nyfödda och välj kläder som är så mjuka och enkla som möjligt. Att klä sin nyfödda i bodys med spetskragar eller plagg med dragkedjor och annat som kan skava är inte att rekommendera, just eftersom de kan skapa obehag på den mycket känsliga huden.

Du behöver se till att ha med dig mer än ett ombyte till din bebis. Satsa på att som minst ta med två stycken ombyten. Det kan vara svårt att veta hur stor bebisen kommer att vara när den kommer ut och därför väljer många att välja plagg i storlek 52. I de flesta fall så passar dessa bra. Skulle det vara så att kläderna är lite för stora så är detta sällan något problem. Du behöver bara se till att din bebis håller sig varm under de första dygnen på sjukhuset.