Ett apotek till bebisen

Det finns mycket som man kommer behöva köpa in innan bebisen anländer till sitt nya hem. Man tänker på det mesta, som t.ex. kläder och blöjor, men glömmer bort att säkerställa att man har ett litet apotek till sin nyfödda. Små barn kan inte använda sig av samma läkemedel, salvor och mediciner som vuxna gör och därför behöver du se till att ha ett eget bebisapotek redo.

Produkter i apoteket

  • Bebisar bär blöja dygnet runt och detta kan resultera i röd och irriterad stjärt. Se till att du har en salva mot detta. Inotyol är t.ex. en oslagbar favorit som rekommenderas av BVC så väl som andra föräldrar.
  • Det är inte ovanligt att små barn kan få feber eller förhöjd kroppstemperatur. Satsa på en bra febertermometer som används i öra eller stjärt.
  • Bebisar har väldigt trånga näsgångar och om en bebis blir täppt kan det vara väldigt svårt att andas. Med hjälp av en näsfrida och koksalt kan du hjälpa bebisen att andas bättre. Även bröstmjölk i näsan sägs ha en lindrande effekt.
  • Febernedsättande läkemedel kan användas i de fall som de kräver. Kom dock ihåg att paracetamol används först efter 3 månaders ålder och ibuprofen först efter 6 månaders ålder. Prata med ditt apotek för rådgivning.