Specifik förlossningsväska – behövs det?

När man ska bli förälder, och speciellt när man ska bli förälder för första gången, är det lätt att man köper på sig en hel del saker. Man lägger mycket pengar på de olika tillbehören som bebisen kommer att vara i behov av när man väl kommer hem från sjukhuset och vill att allt ska vara i så bra ordning som möjligt. Visst är det bra att man “boar” och förbereder in i minsta detalj, men när det kommer till valet av förlossningsväska så har det inte så stor betydelse.

Om du inte själv vill så behöver du inte köpa någon specifik förlossningsväska till din bebis. Det går precis lika bra att använda sig av en större handväska som du har hemma, en strandväska, rullväska eller varför inte en vanlig skötväska. Många står troligtvis redan förberedda med just vagn och skötväska hemma och då skötväskan ännu inte har kommit till användning så kan man lika gärna dra nytta av detta och använda den.

Stor eller liten väska?

Du kommer behöva ha med dig en hel del saker till förlossningen och till din bebis, men exakt hur mycket du väljer att ta med bestämmer bara du. Vissa vill packa så sparsamt som möjligt och i dessa fall så krävs det alltså inte en så stor väska. Andra vill ha med sig väldigt mycket saker och då är det naturligtvis bra med ett större alternativ.

Två väskor är att rekommendera

Majoriteten av alla föräldrar som väntar på att förlossningen ska sätta igång packar endast en väska. Det är naturligtvis inget fel med det, men när man är nyförlöst och har en liten som man ska ta hand om kan det vara skönt att slippa rota runt i botten av en stor väska för att hitta det man behöver eller vill ha. Rekommenderat är därför att man satsar på att ta med sig två stycken väskor, en mindre som är lätt att komma åt och en större. I den mindre väskan förvarar du saker som du behöver ha snabb tillgång till, t.ex. plånbok, blöjor, kläder till bebisen, laddare till din mobiltelefon m.m. I den större väskan kan du ha ditt eget ombyte, en skön babyfilt, bärbar dator om du får det tråkigt innan kryssningsvärkarna har satt igång eller varför inte lite snacks.