Fixa golven i barnrummet

Behöver du göra om i barnrummet är golven en bra start – har du trägolv där kan de må bra av en uppfräschning och det behövs inte ett stort golvbyte för att uppnå det. Med slipning och ytbehandling kommer du långt och golven blir som nya.

Golvslipning istället för byte

Med åren slits trägolv och även om det tar tid så letar sig smuts ner i den befintliga ytbehandlingen och små skador och gropar kan uppstå efter flera års lek, klackar och möbler. Lyser solen in i rummet bleks även golvet på vissa delar om det inte är UV-behandlat och allt det här sammantaget gör att de där träplankorna kan behöva piffas till. Även för barnen som leker och sover i rummet blir det skönt att ha golv som är rena och fina, speciellt med tanke på hur mycket tid barn spenderar på golvet. Om plankorna inte är alltför skadade kan det som sagt räcka med en proffsigt utförd golvslipning och du slipper byta ut allt. Är du händig och har rätt utrustning kan du utföra slipningen själv men vill du vara på den säkra sidan är det bra att vända sig till professionella hantverkare. De är dessutom riktigt bra på att hantera dammet som kommer av slipningen, så du slipper få damm överallt. Bara det gör det värt att anlita erfarna team. Tillsammans går ni också igenom vilken typ av efterbehandling du vill ha beroende på vilket resultat och vilken känsla du vill uppnå. Det handlar bland annat om hur slittåligt och starkt skydd du vill ha på golvet kontra upplevelsen av träkänsla. Det finns allt för alla smaker och tillsammans med resten av inredningen i barnrummet kan du verkligen förnya och skapa den känsla du vill ha.

Öppna upp kreativiteten

När det är dags att genomföra förändringar och förnya i barnens rum är det skönt när man kan åstadkomma mycket trots en inte alltför stor kraftansträngning. Att få golven slipade och behandlade är en sådan sak, och sedan kommer det allra roligaste – planera och fixa i ordning detaljerna i rummet. Att byta gardiner och sätta in några gröna växter gör underverk för vilket rum som helst. När det kommer till gardiner kan du skapa olika känslor beroende på vilket material, vilka färger och vilken typ av upphängning du använder. Byt ut tavlor och fotografier på väggarna om du inte orkar eller vill måla om eller tapetsera. En fondvägg kan skapa en härlig effekt. Titta över vilken sorts förvaring du har till barnens leksaker och om du behöver uppdatera eller lägga till något. I övrigt kan du skapa förändring genom att byta ut textilier som filtar och kuddar, tänk även här på hur stor skillnad färger och mönster kan göra. Så låt din skaparanda flöda och tänk utanför boxen för att hitta roliga lösningar – det lär uppskattas av barnen också. Leta inspiration online, även när det gäller golven, och snart har du ett nytt rum utan alltför mycket jobb!