Så inreder du bebisens rum

Är det dags att börja inreda bebisens rum? Det är en rolig uppgift du har framför dig. Inred rummet med omsorg då det ofta är ett välanvänt rum. Se till att alla nödvändiga tillbehör får plats. Börja med basen och välj en färgton. Varför inte välja en barntapet för att förhöja rummet? Det finns väldigt många olika tapeter hos Familjetapeter. Utifrån färgerna i tapeten väljer du inredning för att skapa en dynamik. Det finns massor med alternativ att pryda väggarna med som exempelvis speglar, tavlor och krokar. Välj en matta som antingen sticker ut eller smälter in. Bra att tänka på att en lurvig matta inte är helt optimalt att leka på och en bebis vill också ofta suga på långa mattfransar.

Satsa på bra förvaring

För att hålla ordning och reda i barnrummet är det värt att satsa på bra förvaringsmöjligheter. Det behöver inte bara vara stora lådor utan använd små korgar och askar för mindre saker. Det finns mängder av förvaringsmöjligheter som både är snygga och praktiska. När bebisen är liten är en spjälsäng den bästa sängen. En leksaksmobil ovanför spjälsängen är perfekt för bebisen att titta på. Ett skötbord kan vara bra att ha i bebisens rum så att det enkelt går att byta blöja mitt i natten. Ha alla möjliga tänkbara tillbehör till bebisen i rummet så att allt är samlat på samma ställe.

Investera i en lampa i taket och en mindre lampa. Den mindre lampan kan vara en ljusslinga eller mindre nattlampa. Det viktiga är att bebisen inte vaknar av ett skarpt ljussken. Under bebistiden kan det vara bekvämt med en fåtölj i rummet som du kan sitta i när barnet ska äta mitt i natten eller är ledsen. Tänk på att bebisrummet ska vara praktiskt för dig som förälder. Lycka till med rummet!