Pyjamas – behövs det till små barn?

Din lilla bebis behöver ha det skönt både morgon som natt och därför kan det vara riktigt bra att investera i en mjuk och skön pyjamas. Pyjamas till bebis kommer i alla möjliga färger och med olika söta tryck. De är naturligtvis även tillverkade i olika typer av material och därför är det bra att man väljer rätt för rätt årstid.

Under sommaren är det många bebisar som lätt blir för varma under natten. Rekommenderat är därför att barnet sover endast i blöja och med en skön filt ovanpå för att inte bli för varmt. Under höst och vinter när det är kallare ute kan det dock vara bra att både ha pyjamas och täcke, men även här behöver du känna efter för att se att ditt barn har det behagligt.

Känn efter

För att säkerställa att ditt barn inte är för varmt eller för kallt behöver du inte använda dig av några specifika produkter. Använd istället din hand och känn på hur barnet känns i nacke och på bröstkorgen. Är barnet svettigt och varmt behöver du lätta på plaggen/filten och är barnet svalt eller kallt kan du behöva tillsätta något.