Tillbehör till bebisens måltider

När en bebis börjar introduceras till riktig mat och ska börja äta själv innebär det ofta mycket kladd men också mycket mat överallt, speciellt på golvet. Då är det en bra idé att ha en köksmatta som är tålig. Välj en köksmatta som är lätt att tvätta av. En plastmatta eller en sisalmatta kan vara en bra idé. Det finns möjlighet att måttbeställa en köksmatta som är precis så stor som du vill att den ska vara. Det viktigt att välja en matta som också är snygg och inte bara praktisk.

Matstolen är viktig

För att bebisens måltider ska bli bra är det en god idé att införskaffa rätt redskap och tillbehör. Först och främst är det viktigt att ha en bra matstol. Det finns en mängd olika matstolar att välja mellan. Tycke och smak kan styra valet men det är viktigt att du väljer en stol som är säker för bebisen. Det finns bra matstolar som kan växa med bebisen och en del kan du använda ända tills barnet är 3-4 år.

Hitta greppvänliga mattillbehör

När barnet ska äta är det en fördel att ha greppvänliga saker som är ergonomiska för små händer. Det finns hela serviser att köpa men du kan också köpa barnbestick, tallrikar och muggar separat. Det finns tallrikar med sugpropp under så att de står kvar på bordet och det finns tallrikar som har flera avdelar så maten inte blandas. Bebisar spiller som sagt men dreglar även en hel del. Därför ska du införskaffa en eller flera haklappar. Det finns även små förkläden som bebisar kan ha för att skydda kläderna. Det finns många bra tillbehör att köpa om du vill kunna ta med mat till bebisen när ni är på språng. Det finns flaskor, lådor, lunchväskor och termosar som är lämpliga för bebismat.