Leksaker till din bebis

Funderar du på vad för leksaker en bebis kan gilla under sitt första levnadsår? Det finns många leksaker som är roliga och stimulerande för en bebis. Billiga leksaker som är av bra kvalité går att hitta. Leksaker blir snabbt inaktuella för en bebis. Det första 1-2 månaderna sover bebisen väldigt mycket och är inte jätteintresserad av leksaker. Då behövs det mer praktiska saker till din bebis. Men under denna första tid kan en hängande mobil över skötbordet som har klara färger locka till sig bebisens uppmärksamhet. Det kan göra bebisen mer nöjd när en blöja ska bytas. Efter de två första månaderna börjar bebisen vara mer uppmärksam på omvärlden och vad som händer. Då kan ett babygym vara en rolig sak för bebisen eftersom det där ofta hänger ner saker som bebisen kan försöka greppa eller bara ligga och titta på. Om det finns en mjuk spegel i babygymmet kommer bebisen förmodligen att gilla den.

Bebisar gillar klara färger

Det är osäkert hur mycket en bebis ser den första tiden av sitt liv. Men klara färger verkar det som att det flesta bebisar dras till. Att ha en filt eller en mjuk matta att lägga ner bebisen på kan vara en bra investering. Men välj en matta som inte innehåller onödiga kemikalier. Vissa bebisar gillar att ligga ner och titta på leksaker men även, när de blir mer rörliga, leta upp leksaker för att bita eller suga på. Bebisar har en tendens att vilja ha saker i munnen. För det ändamålet är bitringar eller andra bitleksaker bra, speciellt när bebisen börjar få tänder. Bebisar kan också tycka om leksaker som piper eller andra mjuka ljud. En skallra kan vara en uppskattad leksak av din bebis.

Köp säkra leksaker

Det finns en hel del leksaker för både små och stora barn som inte är bra för barnen. Leksaker som är mjuka, färgglada med en starkt lukt kan innehålla kemikalier. Så kallade squishies är en sådan leksak och bör inte ges till barn under tre år. EU har höga krav på leksaker och om leksaken har en CE-märkning har tillverkaren tagit hänsyn till de regler som finns i EU gällande leksaker. Leksaker som är tillverkade efter 2013 är ofta säkrare än äldre leksaker. För att välja det bästa för din bebis bör du köpa leksaker som är framtagna för barn mellan 0-3 år eftersom kraven för denna typ av leksaker är extra hårda. När du inreder barnrummet kan det vara en god idé att kolla upp allt från leksaker till madrassen i sängen. Många inredningssaker kan också innehålla kemikalier.