Klä bebisen rätt på sommaren

Sommaren är en tid som många längtar efter. I Sverige har vi väldigt långa och hårda vintrar och behovet av sol och d-vitamin är därför väldigt stort. Det är otroligt mysigt att kunna spendera dagarna ute tillsammans med sin bebis, men det är viktigt att man väljer rätt typ av produkter och kläder för att skydda det lilla barnet från den starka solen.

Mycket små barn har svårt att reglera sin kroppstemperatur och därför är det fruktansvärt viktigt att man som förälder har koll på vädret. Små barn kan snabbt bli överhettade och helt nyfödda kan till och med glömma bort att andas om de blir alldeles för varma. Rekommenderat är att barn under 1 år helst inte ska vistas i solljus alls, utan istället vara i skuggan så mycket som möjligt.

Klädval

Under sommaren är det varmt ute och då är det skönt för barnet att ha luftiga, ljusa och svala kläder. Är barnet mycket litet så satsa på att välja heltäckande plagg, men återigen är de viktigt att de inte är för varma. Är det 23 grader ute behöver din bebis inte den där fina, stickade koftan ovanpå, eller hur?

Även huvudet är otroligt viktigt att skydda. Välj en solhatt eller en mycket tunn mössa för att förhindra att barnets huvud bränns av solen. På mycket små barn rekommenderas alltså inte solkräm eller andra solskyddsprodukter, på grund av den känsliga hud som barnet har. Ligger barnet i barnvagn så skippa filtar, åkpåsar och annat som kan öka barnets kroppstemperatur. Se också till att du försöker att ha barnvagnen i skugga så mycket som möjligt och använd för guds skull inte en filt för att täcka över vagnen.